Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/tcbeheer.nl/httpdocs/lib/database.inc.php on line 24
TCBeheerHolland - Meer optimisme voor het tweede kwartaal

Meer optimisme voor het tweede kwartaal

22 May 2014
Meer optimisme voor het tweede kwartaal

Voor het eerst in drie jaar zijn ondernemers per saldo weer optimistisch over het economisch klimaat. Driekwart gaat nog uit van een onveranderd klimaat in het tweede kwartaal, maar een vijfde verwacht een verbetering. Dat blijkt uit de nieuwste Conjunctuurenquête Nederland (COEN) van onder meer MKB-Nederland en VNO-NCW. Het eerste kwartaal gaf een groei van de uitvoer en de productie te zien.

Hoopvol
In eerste instantie leek het eerste kwartaal tegen te vallen, onder meer door lagere gasconsumptie en –export, en minder autoverkopen. Maar gezien de lichtpunten en de positieve verwachtingen van ondernemers kijken MKB-Nederland en VNO-NCW toch hoopvol uit naar de resultaten van het tweede kwartaal.

Ontslagen
Eén op de zes ondernemers voorspelt een omzetgroei. Vorig jaar was dat één op de twintig. Driekwart bestempelt de orderpositie als normaal. Het aantal ondernemers dat verwacht personeel te ontslaan is nog wel licht in de meerderheid.BRON: MKB

Terug naar Archief

MKB Nieuws

http://www.vno-ncw.nl/Publicaties/Nieuws/Pages/Aparte_rechtsvorm_voor_startups_i

01 March 2015

hEen aparte rechtsvorm voor jonge en innovatieve bedrijven, zogeheten startups, is een goed idee van D66 dat verder onderzocht moet worden. Dat vindt VNO-NCW. De partij stelt voor een zogenoemde startup-bv mogelijk te maken, zodat deze potentiële bedrijven zich volop kunnen concentreren op innovatie en geen hinder ondervinden van regels die hun groei bemoeilijken.
 lees verder
lees meer...

Ondernemersvertrouwen blijft positief voor derde kwartaal

23 August 2014

Ondernemersvertrouwen blijft positief voor derde kwartaal

Het vertrouwen onder ondernemers is het afgelopen kwartaal iets lager uitgekomen, maar blijft per saldo positief. Deze afname volgt na vijf sterke kwartalen van groeiend vertrouwen. Dat blijkt uit de nieuwste Conjunctuurenquête Nederland (COEN) van onder meer MKB-Nederland en VNO-NCW. Ten opzichte van het tweede kwartaal is er sprake van een stabiel ondernemerssentiment voor de investeringen en de winstgevendheid.

lees meer...

Meer optimisme voor het tweede kwartaal

22 May 2014

Meer optimisme voor het tweede kwartaal lees meer...

lees ouder nieuws in ons archief